Medische indicaties botuline toxine

Botuline toxine/Botox is niet alleen effectief bij het verminderen van rimpels, maar kan ook bij andere indicaties worden toegepast. Zo kan Botox de oplossing zijn voor gezondheidsklachten als hoofdpijn, tandenknarsen en overmatige transpiratie. Een behandeling met Botox geeft verlichting en lost in veel gevallen de klachten zelfs helemaal op. Botox of te wel botuline-toxine is veilig en geeft u snel en langdurig resultaat.

Botuline toxine tegen hoofdpijn
Botuline-toxine kan verlichting bieden bij migraine en spanningshoofdpijn. De spierspanning in het voorhoofdsgebied is tijdens een aanval van hoofdpijn of migraine verhoogd. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt doordat u onbewust veel fronst of vaak uw wenkbrauwen optrekt. Zo moeten spiertjes harder werken. Een behandeling met botuline-toxine zorgt ervoor dat deze spieren ontspannen en pijnprikkels minder goed worden doorgegeven. Dat vermindert de klachten aanzienlijk en zorgt voor een ontspanning in het gezicht. Dit wordt door veel mensen als rustgevend ervaren. U herhaalt de behandeling iedere drie maanden voor een optimaal effect.

Botuline toxine tegen tandenknarsen
Bij tandenknarsen zijn de kauwspieren overactief. Het tandenknarsen gebeurt vooral ’s nachts en heeft desastreuze gevolgen voor het gebit. Ook voelt u door het tandenknarsen vaak spierpijn in de kaken. Botuline-toxine verlaagt de spanning in de kauwspieren, waardoor het tandenknarsen vermindert of zelfs helemaal stopt. U herhaalt de behandeling elke drie maanden, zodat u ook op de lange termijn van het tandenknarsen verlost bent.

Botuline toxine tegen overmatige transpiratie
Botuline-toxine wordt veel toegepast bij het behandelen van overmatig transpireren in het okselgebied, maar kan ook in andere gebieden worden toegepast. De injecties met botuline-toxine blokkeren de zweetproductie. Het effect van de behandeling houdt 5 tot 9 maanden aan. Het beste effect bereikt u door de behandeling regelmatig te herhalen.

Specialist in botuline toxine bij gezondheidsklachten
Beaumedique is gespecialiseerd in de toepassing van Medische Botuline toxine bij gezondheidsklachten. Onze kliniek richt zich op medisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. De behandeling wordt uitgevoerd door drs. Katja Kalb cosmetisch arts KNMG. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden van Botox voor uw gezondheidsklachten? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een vrijblijvend consult.