Wat is Radiesse®

De ideale niet chirurgische oplossing voor jonge gezichtscontouren!

Radiesse is een lang blijvend, maar niet permanent vulmiddel. Radiesse wordt ook wel een injecteerbaar implantaat genoemd. Het heeft een crème-achtige structuur en voelt zacht en natuurlijk aan. Het is samengesteld uit een gel (70%) en calcium-hydroxylapatiet (CaHa)-deeltjes (30%) en is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig en biocompatibel is voor het vullen van zacht weefsel. De ingespoten gel lost geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen die de plaats rondom de CaHa-deeltjes innemen. Hierdoor ontstaat een zachte en flexibele vulling die bestaat uit CaHa-deeltjes en natuurlijk lichaameigen weefsel (collageenmatrix). De CaHa-deeltjes vallen slechts langzaam uit elkaar en worden op natuurlijke wijze afgebroken.

Radiesse is vooral geschikt voor diepere rimpels, zoals de neuslippenplooi en de marionetlijnen. Daarnaast is het zeer geschikt voor het herstellen van volumeverlies bij de wang en het jukbeen en het verbeteren van de contouren van kin en kaaklijn. Er kan een prachtige “liquid face-lift” mee uitgevoerd worden!

De behandeling met Radiesse

  • Afhankelijk van het gebied en de patiënt wordt u vooraf verdoofd.
  • Radiesse wordt met een dun naaldje of canule wat dieper in de huid geïnjecteerd.
  • Na de behandeling kan de huid er wat rood en gezwollen uitzien.
  • Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan.
  • Dit is van tijdelijke aard.
  • De zwelling trekt na twee tot vijf dagen weg.
  • De eventuele blauwe plekjes kunnen met make-up goed gecamoufleerd worden.
  • De behandeling met Radiesse duurt ongeveer 15 tot 45 minuten.

Het resultaat van Radiesse

Radiesse biedt onmiddellijke verbetering, zodat een patiënt er al goed uitziet op het moment dat Radiesse geïnjecteerd wordt. Daarnaast stimuleert Radiesse het lichaam tot het aanmaken van nieuw collageen voor resultaten die 18 maanden aanhouden.

Hoe lang blijft het effect van Radiesse?

Het effect van Radiesse behandelingen is duurzaam. U heeft gemiddeld ongeveer 18 maanden plezier van uw behandeling met Radiesse. Met een kleine touch up behandeling tussendoor kan het resultaat nog langer aanhouden. 

Behoud het resultaat

Wij adviseren 1-3 maanden na de behandeling terug te komen om te controleren in hoeverre de gel is afgebroken en nieuw collageen is aangemaakt. De afbraak van de gel en de aanmaak van het collageen moet na 1-3 maanden gelijk zijn. Wanneer de afbraak van de gel groter is dan de collageen aanmaak kan een touch up behandeling oplossing bieden. Het resultaat zal na een touch up behandeling nog duurzamer zijn.

De kosten

1,5 cc Radiesse: 550 euro
Een “liquid face-lift”: 2200 euro

 

Radiesse